Григор Димитров стигна до мач с Федерер на 1/4-финалите на US Open

OFFNews 01 септември 2019 в 22:25 3354 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вече е 1/4-финалист на последния за годината турнир от Големия шлем US Open в Ню Йорк.

Българинът достигна за първи път в кариерата си до тази фаза на надпреварата на кортовете в комплекса "Флашинг Медоус", след като изнесе открит тенис урок на младия австралиец Алекс де Минор и спечели със 7:5, 6:3, 6:4.

До момента Григор беше играл два пъти на 1/8-финал, а преди година отпадна в първия кръг. Това означава, че той ще си върне много позиции в световната ранглиста, в която в момента заема 78-о място.

В спора за място на полуфиналите Григор ще играе срещу Роджър Федерер. Двамата са се изправяли един срещу друг седем пъти, а Димитров все още търси първата си победа. Последният им двубой беше финалът в Ротердам през миналия сезон.

Срещу Де Минор Григор Димитров показа отново, че излиза от тежкия период, който имаше в сезона досега. Той впечатли с ефективност на сервис, намаляване на непредизвиканите грешки, контрол над разиграванията и разнообразни удари, както и постоянство.

"Започвам да мисля вече за следващия мач. Ще седна за 2 часа, за да преосмисля какво направих през тази седмица. Първо трябва да се насладя на това, което постигнах и после да се завърна на корта. Чувството да играеш без болка е невероятно. Ще се опитам да взема максималното. Затова тренирам - да играя такива мачове пред вас", обърна се развълнуваният Григор към публиката.

"Григор ми е приятел. Това ще бъде голям мач за него. Приятно ми е да го гледам и да играя срещу него", каза пък от своя страна Федерер в ефира на Евроспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови