Григор Димитров стигна 1/4-финал на двойки в Бризбейн

OFFNews 03 януари 2024 в 10:24 1151 0

Григор

Снимка Getty Images

Българинът няма загуба от началото на годината

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и американският му партньор Себастиан Корда се класираха на четвъртфинал на двойки на турнира в Бризбейн (Австралия), след като елиминираха Хари Хелиоваара (Финландия) и Джон Пиърс (Австралия), подчинявайки ги след малко повече от едночасов престой на корта - 4:6, 6:3, 10:3.

Съперницитe на българската двойка бяха поставени под номер 6 в схемата на тандемите и сочени за едни от претендентите за титлата тук. Следващите им съперници по пътя към трофея са британецът Лойд Гласпуул и Жан-Жулиен Рожер (Нидерландия).

След като в първия си мач Димитров и Корда се нуждаеха от шампионски тайбрек, за да продължат, сега пак повториха сценария. Те загубиха първата част с 4:6 след допуснат пробив още в първия гейм на мача.

Във втория сет обаче върнаха жеста на противника си и го удариха при негово подаване за 3:1, след което до края при 5:3 отразиха два брейкбола, за да изравнят резултата.

В супер-тайбрека Димитров пое подаването и благодарение на негови два аса тандемът им дръпна с 3:1. В последствие те увеличиха преднината си на 5:1 и след това на 7:2, което напрактика им гарантира и непреодолима преднина.

Утре сутринта Димитров ще изиграе и срещата си от втория кръг на сингъл, като негов съперник е Даниел Алтмайер (Германия). На старта българинът, който е номер 2 в схемата, се справи с британския ветеран Анди Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!