Григор Димитров стартира срещу британец в Маями, Пиронкова изпусна тенисистка от топ 10

OFFNews 26 март 2021 в 08:48 3678 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва тази вечер участието си на турнира от сериите "Мастърс" на твърда настилка в Маями (САЩ) с награден фонд 3.34 милиона долара.

Поставеният под номер 9 Димитров, който е 16-и в световната ранглиста, започва директно от втория кръг на надпреварата срещу британеца Камерън Нори.

Двубоят им е втори в програмата на корт номер 1 и се очаква да стартира между 18:30 и 19:30 часа българско време.
Нори спечели в първия кръг в сряда срещу японеца Йошихито Нишиока с 6:1, 3:6, 7:5, след като направи обрат от 1:5 гейма в третия сет.

Григор Димитров не е играл срещу Нори досега.

Междувременно първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова отпадна във втори кръг в Маями срещу осмата в света Арина Сабаленка от Беларус след 6:0, 3:6, 6:7 (9). Двубоят продължи два часа и половина и Пиронкова може да съжалява за пропуснатата победа.

Цвети пропусна две възможности да затвори мача в своя полза. Тя водеше с 5:2 гейма в третия сет, но допусна изравняване.

В тайбрека 33-годишната българка отново получи възможности да стигне до победата при 7:6 и при 8:7 точки, когато имаше и сервиса, но не се възползва и не успя да запише първата си победа над състезателка от топ 10 от "Ролан Гарос" през 2016 година.

"Още от малка моите родители винаги са ми казвали: "Без значение какво се случва на корта, трябва са де бориш, а ако го направиш, ще можеш да победиш", коментира Сабаленка, която ще играе в третия кръг срещу рускинята Вероника Кудерметова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови