Григор Димитров: Сравнението с Федерер вече се изтърка

OFFNews 05 февруари 2017 в 18:04 9612 0

"Сравнението с Роджър Федерер вече е доста ретро. Според мен вече изградих собствен стил и не може и да става дума за сравнение между нас", каза най-добрият ни тенисист Григор Димитров в интервю за БНТ в навечерието на участието си в турнира от веригата на АТР в София.

"Папараците не ми пречат. Оценявам интереса, но не мога да направя нищо по този въпрос. Аз на практика в последната година нямам личен живот. 

Фокусирал съм се изцяло върху тениса, фитнеса, дисциплината е номер 1 за мен в този момент. Всичко друго е второстепенно", каза още Димитров, който е в София заедно с приятелката си Никол Шерцингер. При възможност той ще я заведе в родното Хасково, но това зависи от представянето му в София.

"Не всеки мой ден е изпълнен с радост. Понякога се събуждаш схванат, не ти се става от леглото, не искаш да тренираш, но ставаш и го правиш. Мотивацията на всеки тенисист е различна.

Едни го правят за пари, други,за да ги дават по телевизията, трети, за да се наслаждават на играта. Тенисът е индивидуален спорт, но зад мен стои цял един екип.

Мениджърът Георги Стоименов ми е като втори баща. Взел съм по нещо от всеки треньор, с който съм работил. Днешната ми форма е резултат от натрупването през годините, от работата на корта, във фитнеса, дори и от това дали съм приемал правилната храна", призна още Григор Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови