Григор Димитров се размина с финала в Сан Диего

OFFNews 03 октомври 2021 в 08:08 2821 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си, но отстъпи в страхотна битка пред 10-ия в света норвежец Каспер Рууд с 4:6, 6:4, 4:6 за два часа и половина игра в полуфиналите на турнира в Сан Диего.

Българинът може да съжалява сериозно за пропуснатата възможност да стигне до първия си финал от Ротердам 2018-а, когато загуби от Роджър Федерер.

Той обаче напуска надпреварата с вдигната глава, като на моменти играта му се доближаваше до най-доброто, което е показвал на корта.

Първите два сета бяха идентични като развитие. В първия Григор поведе рано за 2:0 гейма, Рууд върна моментално пробива, след което в края на частта проби отново. Във втората част ролите бяха разменени, а тенисът на корта ставаше все по-добър.

Решителната част започна с четири поредни пробива преди да дойде ключовият момент в седмия гейм. Григор поведе с 30-0 и имаше наглед елементарен смач за 40-0, но топката отлетя в аут и малко по-късно решителният пробив в полза на съперника му бе факт.

За Рууд следва първи финал на хард в кариерата му и първи мач срещу Камерън Нори, победил по-рано през деня Андрей Рубльов в три сета. За Григор Димитров пък следва пътуване до Индиън Уелс, където през следващата седмица ще участва на Мастърс турнира там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови