Григор Димитров показа характер и е на 1/2-финал в Сан Диего

OFFNews 02 октомври 2021 в 10:25 2479 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели с 6:1, 1:6, 6:2 срещу руснака Аслан Карацев на турнира на твърда настилка в Сан Диего (САЩ) и се класира на полуфинал за първи път през 2021 година.

Така българинът си гарантира 32 050 щатски долара от надпреварата с общ награден фонд от 661,800. В следващия си мач Димитров ще срещне поставения под номер 2 Каспер Рууд (Норвегия), който победи Лоренцо Сонего (Италия) с 6:1, 6:4.

“Стартирах силно, но във втория сет загубих два много важни гейма. След това имах пробив аванс, но Карацев продължи да ме притиска и трябваше да променя стратегията си. След първите 4 гейма на последния сет се чувствах по-уверен на корта. Взимах правилните решения, преследвах всяка топка и правех по-малко непредизвикани грешки. През цялата седмица тялото ми е добре, което ме радва”, сподели Григор след победата.

“Надявам се утре да играя на още по-високо ниво. Каспър Рууд прави много силна година и в един момент печелеше всички турнири, в които участва. Аз съм концентриран върху собственото си представяне и ще направя всичко по силите си, за да победя”, добави Димитров, който отново беше подкрепян от шумна българска агитка.

Първите два сета между Димитров и Карацев се развиха огледално. В началния българинът спечели пробиви в четвъртия и шестия гейм за крайното 6:1, но руснакът изравни с идентични брейкове. Третият сет обаче започна далеч по-добре за Димитров, който проби за 2:0 и затвърди преднината си в следващия гейм.

Българинът загуби подаването си в петия гейм, но спечели моментално сервиса на Карацев с четвъртия брейкпойнт.

Димитров затвърди и втория пробив за 5:2, след което записа трети с първото разиграване за мача при 40:0. Той завърши срещата с цели шест двойни грешки срещу една за Карацев, но също така спечели 76 процента от разиграванията на първи сервис.

В другия полуфинал ще играят лидерът в схемата Андрей Рубльов (Русия) и непоставеният Камерън Нори (Великобритания), който е с едно място пред Григор Димитров в световната ранглиста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!