Григор Димитров прескочи първи кръг в Рим

OFFNews 10 май 2022 в 14:17 2727 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Рим след победа с 6:3, 6:4 срещу американеца Брандън Накашима, който заема 76-о място в световната ранглиста.

В следващия кръг българинът ще се срещне отново с добрия си познайник от Гърция Стефанос Циципас, от когото допусна две загуби в последния месец на турнирите в Барселона и Мадрид.

Срещата започна със сервис гейм на Накашима, който допусна двойна грешка още в началото, но все пак успя да вземе подаването си. Григор бързо успя да вземе своето първо подаване на 0, като Накапима имаше сериозни проблеми с ретурите. В третия гейм Гришо провокира две неточности от Накашима и се стигна до две възможности за пробив, като той успя да се възползва още от първата. Интензивността в играта на Григор не бе на висота при второто му подаване и американецът без да покаже нещо особено успя да върне пробива. Накашима не изпита затруднения при следващия си сервис гейм и го взе на 0. Българинът започна прекрасно и поведе с 40-0 в шестия гейм, но Накашима се развихри и достигна до точка за пробив, която Григор спаси с драйв воле.

Това не притесни Накашима, който отново достигна до брейк пойнт, но хасковлията отново се справи. Гришо достигна до пети гейм бол, който пропиля. Григор имаше още един гейм бол, който този път спечели – 3:3. В седмата част Накашима поведе с 40:15, но допусна двойна грешка и Григор изравни, а след това и достигна до четири точки за пробив, като четвъртата най-сетне бе използвана. Следващият гейм бе доста по-спокоен и бърз и Григор взе подаването си с 40-15. Българинът успя да достигне до трети пробив, с което затвори и първия сет.

Вторият сет започна със сервис гейм на Григор, който българинът спечели след два дюса. Накашима изпита доста трудности при подаването си, от които Григор опита да се възползва и проби бързо. Накашима успя веднага да върне пробива, след като Григор допусна двойна грешка. Американецът бе безпощаден при подаването си, което взе на 0, завръшвайки гейма с ас. Следващото разиграване бе първото по-дълго за втория сет, като Накашима достигна до две точки за пробив, спрени от отлични сервиси на Григор.

Българинът достигна до първия си гейм бол едва след третата точка за пробив на американеца. Гришо успя да спечели подаването си с ас. Григор имаше точка за пробив при шестата част, но Накашима я спаси и достигна до гейм бол, който реализира. Григор взе следващото си подаване, без да даде на Накашима дори един шанс за пробив. В началото на осмия гейм Григор скъса кордаж и опита къса топка, но неуспешно.

Българинът продължи да играе пасивно и изостана до 15-40, но успя да се върна и изравни. Накашима все пак не даде възможност на Григор за пробив и спечели подаването си. Григор изпита леки затруднения при своя сервис, но все пак успя да поведе с 5:4 във втория сет. Българинът миксира добре бекхенда си в десетата част, което му помогна да достигне до два мач бола, като той успя да реализира още първия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови