Григор Димитров преодоля с лекота германец в Бризбейн

OFFNews 04 януари 2024 в 10:10 1375 0

Григор

Снимка Getty Images

Българинът чака с нетърпение следващия си мач

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров затвърди отличната си форма от края на миналия сезон и началото на този, като победи с лекота германеца Даниел Алтмайер с 6:1, 6:3 за час и седем минути игра.

Така българинът, който е поставен под номер 2, се класира за четвъртфиналите на турнира в Бризбейн от серията АТП 250 с награден фонд с награден фонд 661 585 долара. Там Димитров ще играе срещу представителя на домакините Ринки Хиджиката, който по-рано се наложи над чеха Томаш Махач с 2:1 сета.

Григор Димитров започна отлично мача си с Алтмайер, като спечели първите пет поредни гейма, реализирайки и два пробива. Германецът успя да вземе подаването си едва за 5:1, но след това роденият в Хасково тенисист затвори първата част на свой сервис, оставяйки съперника на 0.

Във втория сет Димитров отново направи ранен пробив, за да поведе с 2:1, а след това го затвърди на своето подавана и взе аванс от два гейма. Българинът направи още един брейк за 5:2, с което на практика отказа съперника си. В осмия гейм на мача германецът стигна до три точки за пробив, но с разумна и дисциплинирана игра Димитров ги спаси, а след това затвори спокойно мача.

"Беше хубав мач. Движех се много добре по корта в началото и бях агресивен, когато се налагаше. Това е един от любимите ми кортове и благодаря на публиката, която остана да ме гледа. В следващия кръг публиката ще бъде за австралиеца, но аз обичам честните мачове. Играят двама човека на корта, за съжаление само единият продължава напред. Аз се опитвам да играя най-добрия си тенис", коментира Димитров веднага след успеха.

При победи и на четвъртфинала Димитров, който има титла в Бризбейн и два финала, може да си осигури вълнуващ сблъсък на полуфиналите с испанската легенда Рафаел Надал, но испанецът преди това трябва да спечели срещу австралиеца Джейсън Къблър и евентуално още един представител на домакините - Джордан Томпсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!