Григор Димитров отпадна от "Уимбълдън" след епична битка

OFFNews 10 юли 2023 в 23:01 2335 0

Тенис

Снимка Getty Images

Григор се бори, но отстъпи

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби мача си от 1/8-финалите на "Уимбълдън" срещу световния номер 6 Холгер Руне от Дания с 6:3, 6:7 (6), 6:7 (4), 3:6 за 3 часа и 20 минути игра.

Това беше първи официален мач между двамата, а до този момент Димитров беше спечелил три чисти победи в английската столица.

Григор Димитров започна отлично мача, като спечели жребия и избра да сервира. Българинът поведе с 40:0, но позволи на датския тенисист да изравни, а след това дори да има точка за пробив, която обаче Димитров отрази, а след това и спечели гейма. Решаващият момент в първата част бе в седмия гейм. При 3:3 българинът отрази няколко точки за пробив, като направи и изключителни изпълнения. С много характер той спечели подаването си, а след това с нови топки на корта проби Холгер Руне и поведе с 5:3. При последната точка той се подхлъзна на тревата и падна, като изпитваше болка и опасенията бяха, че е получил разтежение. Той обаче продължи и спечели сета с 6:3.

Във втория сет хасковлията се възползва от инерцията и направи пробив за 3:1, Руне обаче постепенно вдигна нивото на играта си и взе подаването на Димитров за 4:4. Така се стигна до тайбрек, в който благодарение на отличен бекхенд удар на линията датчанинът поведе с 6:4 и получи право на два сетбола. Българинът спаси и двата, но следващите две точки бяха за Руне, който изравни сетовете - 1:1.

В третата част двамата тенисисти взимаха уверено подаванията, като дори не се получиха възможности за пробиви. Така се стигна до нов тайбрек, в който благодарение на два мини пробива Холгер Руне поведе убедително с 5:1. Той стигна и до 6:3 и въпреки че пропусна първия си сетбол, реализира втория на свой сервис за 7:4.

В четвъртия сет Григор Димитров отново се задържа в мача, като взимаше подаванията си до 2:2. При 2:3 обаче българинът допусна две последователни двойни грешки на сервис, които дадоха аванс на датчанина. Руне поведе с 5:2, Димитров успя да вземе подаването си, но в последния гейм не успя да задържи преднината си, въпреки че поведе с 30:0.

С този мач приключи и сезонът на Григор Димитров на трева.

На четвъртфиналите Холгер Руне ще играе с победителя от мача между световния номер 1 Карлос Алкарас и италианеца Матео Беретини.

"Чувствам се невероятно, Григор е страхотен тенисист, той ме тласна до лимита на възможностите. Благодаря на зрителите за подкрепата", коментира датчанинът след успеха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!