Григор Димитров отново не даде и сет на Ришар Гаске

OFFNews 01 ноември 2017 в 22:15 3900 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като победи французина Ришар Гаске с 6:4, 6:4.

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу американският гигант Джон Иснър. Това беше трета поредна победа за Григор над Гаске, като отново не допусна дори да загуби сет.

Първи сет

Двамата тенисисти си размениха по един гейм на 15 в началото на мача, а Димитров поведе с 2:1, след като взе второто си подаване на нула. Двамата продължаваха да печелят лесно геймовете, в които разполагаха с началния удар. В десетия гейм обаче поставеният под №6 българин нанесе своя удар. Димитров водеше с 5:4, а сервиращият Гаске допусна двойна грешка за 30:30. Следващата точка бе спечелена от Григор и това означаваше първа възможност за пробив в двубоя за някой от двамата тенисисти. Точката за пробив бе с цената на сетбол и след пресилен форхенд в аут на французина първата част приключи с успех за първата ни ракета.

Втори сет

Във втория сет нещата се развиваха както и в първия - двамата с лекота печелеха геймовете, в които сервираха. Така продължи до шестия гейм, в който Димитров бе много близо до пробив, но не успя да го реализира. Геймът продължи цели 11 минути, като българинът имаше 4 брейкпойнта, но Гаске успя да се измъкне и изравни за 3:3.

Григор набързо направи резултата 4:3, а след това Гаске трябваше да се измъква от 0:30 в осмия гейм, но французинът не трепна и с 4 поредни точки изравни - 4:4. В следващия гейм Димитров за първи път от началото на двубоя имаше известни проблеми на свой сервис, но все пак направи обрат от 15:30 за аванс от 5:4. В решителния гейм Гаске първо спаси два мачбола, но след това прати топката в аут и Григор вдигна победоносно ръце.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови