Григор Димитров: Приоритетът ми е да се представя добре на клей (видео)

OFFNews 24 април 2018 в 12:30 6015 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на червените кортове в Барселона след цели 5 години прекъсване. Той обаче не е притеснен и отново се чувства като у дома си.

Причината е, че в красивия испанския град хасковлията тренира в началото, а на турнира в Барселона за първи път получава уайлд кард и то още 16-годишен.

"Отново съм тук и изникват толкова много приятни спомени. На практика прекарах юношеските си години тук. Сега се връщам към същите кортове, на които тренирах, града, в който живеех, като дете. Помня, че на този турнир получих първия си уайлд кард. Чувствам позитивна емоция и съм готов отново да се състезавам.

Нещата се развиват в правилната посока. С всеки мач се чувствах все по-добре, движех се добре по корта. Това са най-важните неща, когато играеш на клей. Останалото е много здрава битка и когато стане напечено, трябва да си готов.

Искам да се представя добре на клей. Това е приоритет номер 1 в момента. Мисля, че миналата година се представих добре, но не достатъчно. Не бях удовлетворен.

Усещам, че мога да постигна по-добри резултати на клей. Израснах на тази настилка. Мога да играя добре и да се представя добре на нея. Надявам се, че ще го покажа в следващите седмици", каза Димитров.

Димитров очаква днес да разбере името на своя пръв съперник за надпреварата в Барселона. Той ще срещне французина Жил Симон или беларуския квалификант Иля Ивашка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови