Григор Димитров дебютира с победа във финалите на АТР

Димитър Андреев 13 ноември 2017 в 18:39 5260 1

Най-добрият български тенисист Григор Димитров дебютира с победа на финалите на АТР в Лондон.

26-годишният Димитров срази на старта в група "Пийт Сампрас" австриеца Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 7:5. В следващия си мач българинът трябваше да се изправи срещу световния номер 1 Рафаел Надал, но испанецът се отказа от участие. Така Димитров ще играе в сряда срещу белгиеца Давид Гофен.

Първи сет
Българинът беше много убедителен в сервисите си и не даде никакъв шанс на съперника си за пробив. Самият Григор постигна пробива в шестия гейм. Непредизвикана грешка на Тийм изведе Димитров напред с 30:15, а нова двойна му даде още два брейкбола. Тийм спаси първия с добър начален удар, но след това отново не успя да уцели корта. След това Димитров завърши започнатото и поведе в сетовете.

Втори сет
Двамата тенисисти печелеха сервис геймовете си до 5:5. В 11-ия гейм Димитров стигна до точка за пробив, но не успя да я реализира, а след това Тийм затвори подаването си. Решителната част не започна добре за Григор, който започна лошо, след което с нови две непредизвикани грешки авансът на Тийм стана още по-убедителен, а топка в аут на Димитров му позволи да изравни в сетовете.

Трети сет
Григор пропусна страхотна възможност да пробие съперника в петия гейм, но австриецът се пребори при първата възможност за българина, а при втората бе спасен от непредизвикана грешка, а след това два добри начални удара го измъкнаха от ситуацията.

Григор успя да пробие съперника в седмия гейм, възползвайки се от непредизвиканите грешки на австриеца. След това Григор сгреши първите си две подавания, но заличи пасива и затвърди пробива. Тийм сервира за оставане в мача, стигна се до 30:30, но австриецът удържа подаването си.

Решителният за Григор гейм започна с точка за австриеца, българинът изравни, а след това късметът му позволи да изравни, след като топката закачи мрежата и тупна в полето на Тийм. Последва маратонско разиграване, завършило с опит на Димитров да прехвърли мрежата, но неуспешен.

Австриецът стигна до брейкбол и го постигна, след като Григор прати топката в аут. Григор се мобилизира, върна пробива, след което поведе 40:15, но Тийм изравни благодарение на топка в аут на Димитров.

Грешка на Тийм даде предимство на Григор и трета възможност да затвори мача. Топка в аут на Тийм донесе победа на Григор в дебюта ми във финалите на АТР.

"Бях доста нервен. Тренирах на този корт, но днес, когато излязох за първи път при тази атмосфера, пред тези фенове. Напълно различно е", сподели шестият в света веднага след победата си.

"Много съм доволен, че спечелих. За първи път играя на този турнир. Да играя тук е мечта, но не съм дошъл само, за да участвам, а да побеждавам, допълни той. - Благодаря за подкрепата, която получих. Прекрасно е да играя пред семейството и приятелите ми.", допълни българинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!