Французинът Манарино спечели Sofia Open

OFFNews 11 ноември 2023 в 17:45 1580 0

Манарино

Снимка Фейсбук

Французинът беше най-добър в София

Французинът Адриан Манарино спечели титлата на турнира по тенис за мъже на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562 815 евро.

Поставеният под номер 2 Манарино надделя във финала над британеца Джак Дрейпър със 7:6(6), 2:6, 6:3. Двубоят продължи два часа и 17 минути.

Френският тенисист, полуфиналист в София през 2020 година, спечели трети трофей през сезона, в който той вече ликува с две титли - в Нюпорт през юли и в Астана в началото на октомври. Титлата в българската столица е общо пета в кариерата на Адриан Манарино на ниво АТП, като той игра на четвърти финал през 2023 година.

Дрейпър участва в своя първи финал в турнирите под егидата на АТП, но сложи край на победната си серия от девет мача, след като през миналата седмица спечели „Чалънджър“ в Бергамо.

35-годишният Адриан Манарино започна двубоя срещу Дрейпър с пробив в своя полза, но веднага след това загуби подаването си и до края на сета съперниците се преследваха в резултата. Последва също толкова оспорван тайбрек, в който Манарино надделя с 8:6 точки.

Във втората част Джак Дрейпър бе този, който осъществи ранен пробив и поведе с 2:0, а след това последва нов за аванс от 4:1 и след 6:2 в края 21-годишният британец изравни за 1:1 сета.

Французинът нанесе решителен удар в третия сет, пробивайки подаването на противника за преднина от 4:2 и го затвърди за 5:2.

Дрейпър не успя да навакса и Манарино ликува при първия си мачбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика