Федерер върви по график в Мелбърн (видео)

OFFNews 22 януари 2020 в 15:26 1868 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер се класира безпроблемно за третия кръг на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, след като победи Филип Краинович с 6:1, 6:4, 6:1.

Макар през тази година да не изигра официален мач преди турнира в Мелбърн, Маестрото бързо влезе в ритъм и днес записа цели 35 уинъра, като контролираше спокойно двубоя от началото до края му.

В първия сет Федерер поведе експресно с 5:0 преди Крайнович да запише почетен гейм на сметката си - 1:5. В следващия обаче нямаше шанс и швейцарецът дръпна в резултата.

Втората част беше леко оспорвана. Сърбинът дори успя да пробие Федерер, но и то не беше достатъчно, тъй като Маестрото направи два брейка, които му бяха напълно достатъчни.

В третия сет Крайнович поиска медицинско прекъсване, защото имаше проблеми с лявата ръка. В крайна сметка сърбинът мъжки довърши мача, но Федерер беше безмилостен в оставащите геймове.

Маестрото наниза 42 печеливши удара, 14 от които директно от сервис. В същото време Федерер допусна скромните 14 непредизвикани грешки. В следващия кръг той ще се изправи срещу представителят на домакините Джон Милман.

"Чувствах се много добре на корта и се радвам, че продължавам напред. Надявам се да продължа да играя на този корт и в следващите кръгове.

Най-важното е мачовете ми да не продължават твърде дълго, затова се опитвам да контролирам всичко. За мен беше важно да премина бързо през първите два мача.

В третия кръг ще бъде първият сериозен тест. Познавам Милман, той е страхотно момче. Играли сме няколко пъти и знам какво да очаквам.

Той е силен от основната линия и със сигурност няма да ми бъде лесно. Победи ме на US Open, сега се надявам успехът да бъде за мен", каза Федерер след победата си на "Род Лейвър Арина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови