Федерер: Това ми е любимата победа над Надал

OFFNews 13 юли 2019 в 09:34 2837 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че победата над Рафаел Надал на полуфиналата на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" ще остане един от любимите му успехи, именно защото е постигнат в Лондон.

 Снощи маестрото се наложи над Матадора със 7:6 (3), 1:6, 6:3, 6:4 и вече има 16 триумфа и 24 загуби срещу испанеца. Федерер ще се изправи срещу Новак Джокович във финала на надпреварата.

"Това определено ще остане като един от любимите ми, тъй като победата е срещу Рафа и то на "Уимбълдън". Хубавите неща се случват, стараейки се да имаш правилен подход. Лошите ни сполетяват, когато се съмняваме в себе си.

Винаги е много, много приятно да играя тук срещу Рафа, особено след като не сме се срещали от толкова време. И двамата играхме добре. Всичко приключи с един луд гейм накрая, в който имаше много оспорвани разигравания. Почувствах страхотно облекчение след последната точка.

Това определено ще остане като един от любимите ми мачове, към който да се връщам назад, защото това е Рафа и това е Уимбълдън. Публиката също беше много отдадена на случващото се. Играх добре и през четирите сета, мога да съм много щастлив.

Няма поводи за празненство, не трябва да бъда твърде емоционален или радостен. Въпреки че сега съм наистина щастлив. За добро или за лошо остава още един мач. Нужно е да остана съсредоточен.

Определено е необяснима доминацията на ветераните, дори странна. Серина навлезе дори малко преди мен. Невероятно е стореното от нея. Тя може да пренапише историята в събота. Аз също не съм очаквал подобно нещо. Да спечеля през 2003 година беше изумително, а сега да се върна на финала, значи много за мен", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови