Федерер пропуска и турнира в Торонто

OFFNews 24 юли 2018 в 14:34 2024 0

Снимка Instagram

След като пропусна целия сезон на клей, швейцарската легенда Роджър Федерер няма да играе и на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Торонто в началото на август.

Причината за решението на Маестрото е специалната програма, която изготвя, целейки да продължи кариерата си възможно най-дълго. Миналата година Федерер достигна финал състезанието, което тогава се провеждаше в Монреал. Преди 12 месеца той отстъпи в спора за титлата пред Александър Зверев.

"Много съм разочарован, че няма да играя на Rogers Cup това лято. Прекарах си чудесно в Монреал миналата година и винаги се наслаждавам да играя пред канадските си фенове.

За съжаление начинът, по който определям програмата си е ключов за продължаването на кариерата ми и ще трябва да се откажа от надпреварата в Торонто тази година. Пожелавам на турнира възможно най-големия успех и съжалявам, че ще го изпусна", каза Федерер.

В Торонто ще участват почти всички други елитни състезатели в Тура, като в това число се включва и родната суперзвезда Григор Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови