Федерер: Не знам колко време ще ми отнеме да преглътна загубата

OFFNews 12 юли 2018 в 12:43 2533 0

След като загуби от Кевин Андерсън и отпадна на 1/4-финалите от турнира от Големия шлем "Уимбъдън", швейцарската легенда Роджър Федерер сподели, че е дошъл момент по време на двубоя, в който вече не е можел да изненада съперника си.

"През първия сет разчитах сервиса му, той не правеше много асове. Усещах, че от основната линия може да разнообразявам и да съм агресивен, но с напредването на мача вече не можех да го изненадам.

Това е много лошо усещане. Разбира се, случвало ми се е и преди. Имал съм много, много такива мачове – нямаше какво вече да предложа, за да може опонентът да греши повече. Това беше от ключово значение.

Когато имах нужда, не успявах да вдигна нивото си. Иначе се чувствах невероятно на тренировка и по време на загрявката, усещах топката добре – и сега продължава да е така. Просто това не беше моят ден. След първия сет така и не бях на 100%. Това беше един от дните, в които се надяваш някак си да се справиш.

Обожавам да съм на Уимбълдън. Прекарваме си добре със семейството. Всичките ми герои са ставали шампиони тук. Всеки път, когато се завръщам, опитвам да съм като тях.

Не знам колко време ще ми отнеме да преглътна загубата – може да е повече, може и да е половин час. Целта е да се завърна догодина. Не бих го нарекъл недовършена работа", каза Федерер.

Отпадането на Маестрото до някаква степен направи задачата на Рафаел Надал малко по-лесна. Вчера Матадора победи Хуан Мартин дел Потро със 7:5, 6:7(7), 4:6, 6:4, 6:4 и ще спори за място на финала с Новак Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!