Федерер: Краката ми малко треперят, но съм добре

OFFNews 15 декември 2018 в 10:43 2948 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че продължава да се наслаждава на играта. Маестрото заяви, че се чувства физически и психически толкова добре, колкото през позледните 4 години.

"Имах добра година. Хареса ми начина по който играх в някои от турнирите. Спечелих трофей от "Шлема", бях първа ракета в света. Това са все нормални неща.

Беше наистина невероятно. Не мислех, че ще преживея това отново. Знаете, че не бях печелил в един период трофей от "Големия шлем" в продължение на четири години. Имах и проблеми с контузии.

Ето защо се чувствам добре. След Лондон започнах да се готвя за новия сезон. Краката ми малко треперят, но съм добре. Малко съм уморен, но това е напълно нормално, сезонът едва наскоро приключи.

Няма никакво значение какъв ще ми бъде графика за новия сезон щом продължавам да се наслаждавам на това, което правя - да играя тенис. Чувствам, че още мога да се състезавам и конкурирам с най-добрите и това ме радва.

Когато годините започнат да се увеличават, тогава става като при катеренето. Въздухът ти намалява и всичко става по-екстремно. Така е и при мен. Това обаче не значи, че трябва нещо да се обърка.

Аз обаче усещам тези неща. Ето поради тази причина планирам всичко толкова добре с моя екип. Това винаги е била моята силна страна.

Физически и психически през тази година се чувствам също толкова добре, както се чувствах през последните четири години например", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!