Федерер и Надал отново стават двойна комбина за Laver Cup

OFFNews 14 декември 2018 в 11:44 1372 0

Суперзвездите в мъжкия тенис Роджър Федерер и Рафаел Надал отново ще са в един отбор в турнира Laver Cup. Този път надпреварата ще се проведе в Женева между 20 и 22 септември. Капитан на Отбор Европа пък ще бъде легендата Бьорн Борг.

Тази година тимът защити титлата си, като в състава бе и първата ни ракета Григор Димитров, а партньор на Федерер в двойките пък бе световният номер 1 Новак Джокович.

"Няма как да бъде по-добре. Да събереш двама от най-великите играчи и съперници, които спортът някога е виждал, в един отбор е вълнуващо и ни осигурява най-добрия шанс за трета поредна година да станем шампиони.

Когато за първи път играхме в Прага, знаехме колко специално ще е да съберем двама велики шампиони, както и колко въздействащо ще е да гледаме как си дават съвети и се подкрепят, заедно с останалите си съотборници. Видяхме нещо сходно и в Чикаго", каза Борг.

Надпреварата ще се проведе в зала Palexpo пред 17 000 зрители. Цените на билетите започват от 25 до 250 долара за пакетно предложение за няколко срещи. За първи път Федерер и Надал играха заедно в надпреварата през 2017 година, когато играха и в мача на двойки.

"Бяхме изненадани от успеха и колко важен стана турнира за всички играчи в рамките на две години. За мен ще е много специално отново да съм в отбор с Рафа, този път в Швейцария", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови