Федерер хвали Григор преди сблъсъка помежду им

Мачът е в понеделник под номер 3 на Централния корт на "Уимбълдън"

OFFNEWS 09 юли 2017 в 10:43 4969 0

Рекордьорът по титли от Големия ллем Роджър Федерер засипа с похвали най-добрия български Григор Димитров преди мача помежду им от 1/8-финалите на "Уимбълдън" утре.

Това ще бъде е общо шестият мач помежду им и едва първи на трева. В досегашните пет сблъсъка неизменно победител е излизал Федерер.

"Всеки път когато играем, Григор е още по-силен от предишния път. Той е в перфектната възраст, развива играта си по най-добрия начин, много е здрав физически и направи следващата стъпка в психологически план", коментира Роджър.

"С него можеше да играем и на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, като тогава той беше близо до победата срещу Рафаел Надал.

Очаквам доста труден двубой. Ще бъде вълнуващо, Григор прави великолепни удари", добави Роджър. В последните дни Маестрото е тормозен от настинка, но той се надява това да не му окаже влияние.

"Имах повече проблеми с настинката, отколкото със съперниците ми", каза Федерер след победата над Миша Зверев в третия кръг, който е и третият мач, който печели, без да загуби сет.

Срещата от четвъртия кръг на "Уимбълдън" между Григор и Федерер е трета на Централния корт и ще започне след края на двубоя между защитаващия титлата си Анди Мъри и Беноа Пер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews