Федерер: Ако Мирка ми каже, че не иска да пътува повече, приключвам с тениса

OFFNews 01 август 2018 в 15:57 6233 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер най-важният фактор за неговата издръжливост и нестихваща амбиция за успехи на корта, е работата на неговия екип, но най-вече на съпругата му Мирка.

"Нямаше да мога да се справя без нея. Ако тя ми каже, че не иска да пътува повече, ще отвърна: "Ок, кариерата ми приключва", толкова е просто. Така че Мирка има ключова роля", каза Федерер.

Родена под името Мирослава Вавринец през 1978-а в Словакия, тя емигрира в Швейцария със своите родители. Мирка е окуражена от легендарната Мартина Навратилова да започне активна кариера в тениса. Достига до 76-о място в ранглистата, но контузия прекратява кариерата й през 2002-а година.

Тя обаче обича да пътува, разбира се не всяка седмица, защото с четирите деца е малко трудно. Роджър все пак продължава да играе и защото се забавлява по този начин.

"Анди Мъри е много забавен. Обичам да разговарям с него. Както и с Гаел Монфис, той винаги е в настроение. Няма тенисист, с когото да не се разбирам. В началото на кариерата си може да си фокусиран, вглъбен, да си войн на корта, но после това остава настрана", каза още Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови