ФедЕкспрес прегази бързо Бердих

OFFNews 20 януари 2017 в 16:09 3273 0

Снимка ausopen.com

Роджър Федерер се завръща с гръм и трясък. Маестрото, който отсъства близо 6 месеца от кортовете, се класира с лекота за осминафинал на Australian Open. Носителят на 17 титли от Големия шлем изигра изнесе лекция срещу №10 в схемата Томаш Бердих и го победи с 6:2, 6:4, 6:4 за едва час и половина игра.

Двубоят на „Род Лейвър Арина” беше очакван с огромен интерес, но за съжаление на неутралните зрители не предложи никаква интрига. Федерер сервира на изключително ниво и за целия двубой не позволи на Бердих дори да стигне до точка за пробив. 

„Винаги, когато играеш срещу тенисист с по-предно класиране си стимулиран да играеш на върха на способностите си. Познаваме се много добре, не очаквах, че толкова лесно ще го победя. Няма как да не съм щастлив от този резултат”, коментира Федерер в интервюто на корта.

„Започнах годината без никакви очаквания. Не съм си поставял конкретни цели. Съвсем различно е да тренираш и да играеш състезателни мачове. Не знаех дали нещата ще се получат толкова добре за мен. В първите два кръга имах леки затруднения, но се радвам, че продължавам напред с тази бърза победа”.

В спор за място на четвъртфиналите Федерер ще срещне Кей Нишикори. „Винаги съм се възхищавал на играта му, той е страхотно момче. Прогресира много през последните години. Радвам се, че точно той ще бъде мой опонент. Надявам се, че ще мога да изиграя още един добър мач”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови