ФедЕкспрес набра скорост на US Open

OFFNews 03 септември 2017 в 10:13 1534 0

Носителят на пет титли от US Open Роджър Федерер се класира за 1/8-финалите на последния за годината турнир от Големия шлем на кортовете в Ню Йорк.

В мач от третия кръг поставеният под №3 швейцарец, който се е прицелил в първото място в ранглистата, надигра категорично играещия с лява ръка испанец Фелисиано Лопес.

36-годишният Федерер срази връстника си с 6:3, 6:3, 7:5 и в следващата фаза ще играе с друг ветеран - германеца Филип Колшрайбер.

Това беше първи трисетов успех за швейцареца, който в първите си два мача на турнира премина през петсетови драми, които предизвикаха спекулациите, че отново има проблеми с гърба и може да откаже участие.

Срещу Лопес Федерер показа отлична игра от началото до края и се справи със съперника си само за 1 час и 48 минути.

В друг мач от тази нощ актуалният световен №1 Рафаел Надал отново, както и в предишния си мач на US Open, загуби първия сет, но в крайна сметка премина в следващата фаза след 4-сетова победа.

В третия кръг носителят на 15 титли от Големия шлем и шампион в Ню Йорк през 2010 и 2013 година се наложи над “щастливия губещ” от квалификациите” Леонардо Майер. 31-годишният испанец пречупи аржентинеца с 6:7 (3), 6:3, 6:1, 6:4.

Следващият съперник на Надал е Александър Долгополов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови