Джокович - Рууд е финалът на "Ролан Гарос"

OFFNews 09 юни 2023 в 23:28 3761 0

Тенис

Снимка Getty Images

Сърбинът показа великодушие

Новак Джокович и Каспер Рууд ще определят победителя в тазгодишното издание на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж. Двамата достигнаха до финала в неделя, след като отстраниха съответно Карлос Алкарас и Александър Зверев.

Сърбинът надви Алкарас с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 за 3 часа и 15 минути. Мачът между двамата основни претенденти за титлата предложи много емоции, невероятни отигравания, скорост, битка за всяка топка и класа у всеки от двамата претенденти.

Младият испанец получи крампи още след втория сет, но доигра мача със стиснати зъби. Така Джокович ще се бори за своята 23-а титла от Големия шлем, ще се изправи срещу норвежеца Каспер Рууд, който елиминира безапелационно Зверев с 6:3, 6:4, 6:0.

"Първо и най-вече трябва да кажа, че Карлос няма късмет. На това ниво последното нещо, което искате, са крампи. Съчувствам му, съжалявам и се надявам да се възстанови и да се върне много скоро. Казах му на мрежата, че той си знае колко е млад.

Сигурен съм, че ще спечели този турнир много, много пъти. Той е невероятен играч. Очевидно е трудно за него да не може да осъзнае дали трябва да завърши мача, но браво за борбеността", коментира Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови