Джокович - Руне е финалът в Париж

OFFNews 05 ноември 2022 в 21:36 1557 0

Тенис

Снимка Getty Images

Новак Джокович

Новак Джокович победи Стефанос Циципас с 6:2, 3:6, 7:6 (4) в полуфинала на турнира "Мастърс" в Париж с награден фонд от 5 415 410 евро. Мачът бе изключително драматичен, като мина през много обрати и продължи 2 часа и 18 минути. Така Джокович ще защитава титлата си от Париж, която спечели в последните две издания на турнира - през 2019 и 2021 година.

Сръбският тенисист бе повече от убедителен в първия сет. След 3:2 той направи два пробива, спечели всички геймове до края на сета и го затвори с лекота.

Циципас обаче даде изключителен отпор във втория сет. Гъркът успя да направи пробив за 3:2, затвърди го веднага след това и успя да изравни сетовете с 6:3.

Най-голямата драма бе запазена за финала. В третия сет и двамата печелеха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него Циципас бе в по-добра позиция в началото, като направи мини пробиви. Той поведе с 4:3 с много силна игра и имаше два свои серзива. Джокович обаче спечели и двата му сервиса, а след това взе и своето подаване. Така се стигна до 6:4, като сърбинът направи чудесен сервис, с който извади съперника си от корта, а след това с воле завърши мача - 7:4 в тайбрека.

Младият датчанин Холгер Руне се класира за първия си финал от турнир "Мастърс", като се наложи над канадеца Феликс Оже-Алиасим с 6:4, 6:2. Така той взе реванш за загубата от този съперник във финала на турнира в Базел преди седмица.

"Исках да играя по различен начин от последния финал. Трябваше да бъда агресивен, мисля, че успях. Всеки път аз имах контрол върху мача. Резултатът го доказва", каза Руне след мача.

Той се класира за четвърти финал в последните 6 седмици, като спечели турнира в Стокхолм и допусна загуби в София и Базел.

Руне кара мечтана седмица на "Мастърс" в Париж, като до момента той победи четирима тенисисти от Топ 10 - Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов, Карлос Алкарас и сега Феликс Оже-Алиасим.

В първия сет той поведе с 3:1 на канадеца и не изпусна преднината си. Оже-Алиасим показа признаци на умора и често бе изненадван от бързината на датчанина.

Руне спечели първия сет за 44 минути, а след това поведе с 4:0 във втория и затвори мача за час и половина.

В началото на годината той бе извън Топ 100, а от понеделник той ще бъде на портата на Топ 10. Феликс Оже-Алиасим пък ще заеме 6-о място в световната ранглиста на АТП в понеделник - най-доброто му постижение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови