Джокович отлетя от Австралия с 15 минути закъснение

OFFNews 16 януари 2022 в 13:58 13044 3

Носителят на 20 титли от "Големия шлем" и световен номер 1 в тениса Новак Джокович напусна официално Австралия. Сърбинът се качи на самолет на компанията "Флай Емирейтс" в Мелбърн и в 13:45 часа българско време отлетя от "зеления континент" към Дубай, а оттам се очаква да се придвижи към Европа.

Любопитното е, че самолетът не излетя по разписание, а закъсня с 15 минути, което удължи малко престоя на Джокович в страната.

Това се случи само няколко часа след като Федералният съд не уважи обжалването на тенисиста за отнемане на визата му и съответно разпореди той да бъде депортиран.

Министърът на имиграцията Алекс Хоук използва правото си да отнеме визата на неваксинирания Джокович и не го допусна до участие на Australian Open, след като го определи за "опасен за общественото здраве".

Опасенията на австралийското правителство са, че допускането на противник на ваксините като Джокович само ще засили антиваксърските настроения.

“Разочарован съм от решението на съда да не уважи моята молба”, коментира накратко Джокович, който заяви, че няма да говори повече по темата поне до края на турнира в Мелбърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

16.01 2022 в 20:26

Вучич се изказа отново мъдро, че в Австралия измислили бумеранга и Джокович ще им се върне като бумеранг.
Да, но бумерангът се връща, само ако не удари нищо. А Джокович го удариха :)