Джокович обяви дарение от 1 милион евро

OFFNews 27 март 2020 в 15:18 2197 0

Световният номер 1 Новак Джокович обяви, че ще дари 1 милион евро за респиратори и друго медицинско оборудване в родината си Сърбия, присъединявайки се към други свои колеги спортисти в битката с новия коронавирус.

"Бих искал да изразя признателността си към целия медицински персонал по света и в родината ми Сърбия за това, че помагат на всички, заразени с коронавирус. За съжаление, все повече се инфектират с всеки изминал ден.

С жена ми Йелена изготвяме план как да дарим по най-добрия възможен начин нашите ресурси за хората в нужда. Нашето дарение възлиза на 1 милион евро за покупката на респиратори и друго медицинско оборудване“, сподели той за сръбските медии във видеоконферентен разговор, цитиран от БГНЕС.

В Сърбия има регистрирани 457 случая на заразата и седем жертви. Джокович сподели също, че се радва на удължения период, прекаран със семейството си.

"Ситуацията е много непредсказуема. Има много страх и паника, и разбирам това напълно, защото има толкова много страдание. Аз и семейството ми се опитваме да останем позитивно настроени и в добро състояние на духа в опит да преборим този вирус", каза още той.

С дарения от по 1 милион евро и 1 милион швейцарски франка се отчетоха още големите му съперници на корта Рафаел Надал и Роджър Федерер. Най-добрият български тенисист Григор Димитров също е направил дарение на болницата в родното Хасково.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови