Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Джокович - Надал е финалът на Откритото първенство на Австралия

OFFNews 25 януари 2019 в 12:11 4916 0

Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович победи по категоричен начин Лука Пуй с 6:0, 6:2, 6:2 и се класира за финала на турнира от Големия шлем - Открито първенство на Австралия.

Така в спор за титлата Джокера ще се изправи срещу Рафаел Надал. Новак ще излезе на седмия си финал в турнира и ще преследва рекордна седма титла. 

Двамата пък се познават отлично, като до момента те са се срещали 52 пъти. Сърбинът има леко предимство с победите – 27:25.

В момента Новак е в серия от две поредни титли в топ 4 турнирите като действащ шампион на Уимбълдън и US Open. Той не е печелил в Австралия от 2016 година, но независимо от развоя на мача, ще остане под №1 в световната ранглиста.

За последно Ноле и Рафа премериха сили на полуфиналите на Уимбълдън миналата година, а сърбинът се наложи с 10:8 гейма във финалния пети сет на изключителния спектакъл, като в последствие вдигна и трофея.

За Надал пък залогът ще е огромен, тъй като може да стане третият играч в Откритата ера на тениса от 1968 година, който печели по два пъти всички турнири от Големия шлем. Това са правили австралийците Род Лейвър и Рой Емерсън.

Класическият сблъсък ще бъде в неделя от 10:30 часа българско време на "Род Лейвър Арина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews