Джокович към британски фенове: Научете се на уважение и млъкнете!

OFFNews 24 ноември 2023 в 10:25 3555 2

Новак Джокович

Снимка Getty Images

Новак Джокович

Настоящият №1 в световната ранглиста в тениса Новак Джокович обвини британски фенове, че са показали "неуважение" през целия му мач срещу Камерън Нори, в който сърбинът победи британеца с 6-4, 6-4.

Джокович донесе втората победа за тима си, като преди него Миомир Кецманович спечели със 7:6 (2), 7:6 (6) срещу Джак Дрейпър. Така Сърбия поведе с 2-0 над Великобритания.

"Почти през целия мач [те показаха] неуважение, но това е нещо, за което трябва да съм подготвен", каза той, цитиран от "The Guardian". Сърбинът допълни, че в "Купа Дейвис" е нормално понякога феновете да прекрачват границата, но тенисистите също реагират, за да покажат, че подобно поведение не е позволено.

Раздразнението на Джокович от група фенове, седнали зад скамейката на Великобритания, беше очевидно по време на първия сет. В края на сета сърбинът дори изпрати целувка на особено шумен зрител.

След мача световният №1 се опита да даде интервю на корта, но фенове започнаха да бият тъпани в опит да го заглушат. Той се обърна към тях с думите: "Ще спим добре тази вечер. Продължавайте, продължавайте", а след това каза: "Научете се как да уважавате играчите. Не, вие млъкнете! Бъдете тихи!".

Феновете, които пътуват с тъпани, са част от привържениците на британския тенис. Те редовно присъстват на мачовете за "Купа Дейвис". 

Джокович обясни, че докато на феновете е позволено да правят каквото искат, той ще продължи да реагира при всякакви подобни сценарии. "Те могат да правят каквото си искат, но аз ще отговорям на това", каза още сърбинът.

Тенисистът обясни, че феновете са опитали да го заглушат и са го празнели през целия мач: "Така че, да, накрая си поговорихме малко". 

Капитанът на британския тим Леон Смит заяви, че не е имало напрежение между двата отбора.

"Ръкувах се с (Виктор) Троицки, казах му браво. Казах браво и на Новак. Вижте, той изигра страхотен мач. Нямаше враждебност с нас. Всъщност мисля, че целият им треньорски екип си стисна ръцете с нашия (тим). Нямаме нищо друго освен уважение", допълни Смит. 

Джокович все пак успя да даде интервю, като заяви, че е нормално да е натрупал умора, а това, че изглежда свеж и енергичен, е по-скоро фасада. 

"Радвам се, че ви изглеждам по този начин, но е нормално да съм натрупал умора предвид множеството мачове, които изиграх напоследък. Въпреки това съм щастлив, тъй като в момента играя може би най-добрия тенис в кариерата си. Както много пъти съм казвал, да играя за страната си винаги е допълнителен стимул. Разбира се, част от мен вече иска да остави ракетата и да си поема въздух, но все още не мога да си позволя да мисля за почивка", каза той.

Междувременно Джокович продължава да чупи рекорди, когато стъпи на корта. Сърбинът вече е непобеден в 21 мача на сингъл в "Купа Дейвис" от 2011 г. досега. С 44-ата си победата в "Купа Дейвис" Джокович вече държи рекорда на Сърбия за най-много победи в турнира, изпреварвайки бившия номер 1 на двойки Ненад Зимонич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.11 2023 в 11:11

Тъпани и тенис

Троловете и там ли се навряха

11982

1

leomesi

24.11 2023 в 11:10

Не си поплюва Ноле, много силен характер.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика