Ексклузивно Мерките на кабинета: Вдигат пенсиите с 20%, отстъпки за горивата, 0% ДДС за хляба за 1 г., 9% - за парното

Чичо Тони и Рафа Надал се разделят

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2017 в 12:04 3193 0

Снимка Reuters

След дългогодишна и успешна съвместна кариера Тони Надал и племенника му Рафаел Надал се разделят. Чичо Тони няма да е треньор на бившия №1 в света Рафа Надал от 2018 г.

Испанецът ще се оттегли, оставяйки племенника си в "добри ръце".

"Когато пътувахме до Австралия, вече бях взел решението си", каза Тони Надал през испанския вестник "El Español".

"Напоследък си мислех, че става по-трудно и по-трудно. Споделих решението си със съпругата си. Сега имам възможността да бъда треньор в академията (на Рафа Надал), нещо, което ме прави много щастлив. Карлос Моя ще се погрижи перфектно за Рафаел."

Когато си тръгнахме от Мелбърн (където се провежда Откритото първенство на Австралия - бел. ред.), не го казах на Рафел, но се сбогувах с всички, защото знаех, че съм там за последен път (като треньор на Надал). Сбогувах се с шофьора - човекът, който винаги се е грижил за нас там, с турнирния директор, споделя Тони Надал.

Той обяснява, че решението е основно свързано с изтощителния живот на постоянни пътувания, желанието да прекарва повече време със семейството си и вълнението да има сериозна роля в академията в Манакор (родния град на Надал), където ще може да тренира бъдещи тенис звезди.

"Мислих много за това. Сега е правилното време да го направя. Знам колко съм възрастен, години след години съм пътувал по света, познавам напрежението и стреса, които носят със себе си турнирите. Сега съм развълнуван да бъда в академията. Оттеглям се, но Рафаел е в добри ръце. Сега ще направя всичко, за да вземем възможно най-много от 2017 година. Беше много дълго пътуване. Ако вместо племенника ми тренирах някой друг, отдавна щях да съм се оттеглил", казва още Тони Надал.

Той уверява, че винаги ще се отзовава, ако екипът на Надал има нужда от помощта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови