България няма да участва в отборния турнир по тенис ATP Cup

OFFNews 29 декември 2021 в 19:10 1709 0

Снимка Pixabay

България няма да играе на отборния турнир по тенис ATP Cup в Сидни, Австралия от 1-и до 9 януари въпреки отпадането на Австрия. Причината е, че първата ни ракета Григор Димитров е отказал да размести програмата си, пише БТА.

Тенисист №1 на Австрия Доминик Тийм се отказа от надпреварата в средата на декември и се появи възможност българският отбор да замести австрийския. По новия регламент на турнира е достатъчно втората ракета на съответната страна да е в Топ 250, за да остане в турнира. Такъв в Австрия е Денис Новак, който вчера обяви, че няма да участва.

В такъв случай организаторите разговарят директно с капитаните на отборите - турнирът е частен и в него не са въвлечени съответните национални федерации по тенис.

Пред сайта "ТенисКафе" мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, обясни, че крайният срок за решение за участие на българския тенисист е бил 25 декември. След него вече нямало възможност да се събере състав, да се извадят визи и други необходими документи.

Поне трима български тенисисти - какъвто е минимумът за отбор - обаче имат необходимите документи. Григор Димитров и Димитър Кузманов са в Австралия, Адриан Андреев също има виза.

Андреев публикува свой разговор с представител на АТП, в който последният го уведомява, че "Григор реши да следва първоначалния си план и да участва на турнира в Мелбърн. Той няма да играе на АТП Къп, така че ще бъде приет следващ отбор".

При дебюта си през 2019 г. на АТП Къп България записа две победи - над Великобритания и Молдова - в груповата фаза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови