АТР поздрави Григор Димитров за юбилейната му победа (видео)

OFFNews 22 октомври 2019 в 11:52 1976 0

От Асоциацията на професионалните тенисисти не пропуснаха да поздравят Григор Димитров за победа номер 300 в кариерата на българина в Тура.

"Поздравления, Григор Димитров, 300 победи", е водещото заглавие на статията в официалния сайт на АТР, посветена на успеха над босненеца Дамир Джумхур с 6:3, 7:5 в първия кръг на турнира във Виена снощи.

"Мисля, че това беше един от тези мачове, през които наистина трябваше премина. Бях много уверен в играта си, за да намеря този ритъм. Все пак смятам, че можех да направя някои неща по-добре. Радвам се, че спечелих в два сета. Най-доволен съм, че запазих спокойствие през целия мач и не се поддадох на емоциите", коментира Димитров.

Във втория кръг българинът ще се изправи срещу поставения под номер 3 италианец Матео Беретини. Това ще бъде мач номер 500 в кариерата на Гришо, а в него той ще търси нова кръгла победа - 200 на твърди кортове.

"Той играе добре, много е уверен. Мисля, че ще се получи страхотен мач. Той има известно предимство, защото зад гърба си има повече мачове през сезона. Смятам, че ще заложи основно на любимите си удари и ще се опита да наложи своята игра. Но в същото време мисля, че с всеки мач аз също трупам увереност, което е много важно", споделя Димитров.

Българинът излиза тази вечер и за първия си мач от надпреварата на двойки. Той и Фелисиано Лопес ще се изправят срещу поставените под номер 3 французи и шампиони на Australian Open Пиер-Юг Ербер и Никола Маю.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови