10-ият в света тенисист Хуберт Хуркач идва за Sofia Open

OFFNews 30 август 2022 в 11:10 1476 0

Хуберт Хуркач

Снимка Sofia Open

Хуберт Хуркач

Десетият в световната ранглиста на сингъл по тенис Хуберт Хуркач ще играе на Sofia Open 2022. Турнирът от сериите ATP 250 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в столичната зала "Арена Армеец".

196-сантиметровия Хуркач е рекордьор по ранкинг в историята на полския тенис - №9 миналата година. Той е петкратен шампион на сингъл в турнири на ATP. Най-престижната му титла е от Маями през 2021 г. През юни стана шампион на трева в Хале, като на финала победи световния №1 Даниил Медведев за само 63 минути. Хуркач е и последният тенисист, побеждавал Роджър Федерер. Това се случи в четвъртфинала на миналогодишния „Уимбълдън”.

Хуркач е седмото име от световния тенис елит, което заяви участието си на българска земя. В седмото издание на Sofia Open ще играят двама бивши шампиони – Григор Димитров и италианската сензация Яник Синер. Участието си заяви и един от най-големите шоумени в тура и финалист от миналогодишното издание - Гаел Монфис. В България пристига и носителят на три титли от „Големият шлем“ Стан Вавринка. Ще играе също шампионът от „Мастърс”-а в Монреал този месец Пабло Кареньо Буста, а в София ще видим и още една италианска звезда на бъдещето и актуален член на топ 30 в света - Лоренцо Музети, спечелил наскоро титлата на ATP 500 турнира в Хамбург.

Така Sofia Open 2022 за пореден път се превръща в един от най-силните турнири от сериите ATP 250.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба – онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

До полунощ на 30 август продължава специалната промоция. Феновете имат възможност да купят индивидуални или пакетни билети с 20% намаление ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!