Заради отсъствието на свидетели делото срещу Йоан Матев се отложи за декември

OFFNews 17 ноември 2020 в 14:06 1967 0

Снимка БГНЕС

Заради отсъствието на тримата свидетели Софийският градски съд (СГС) отложи за 22 декември делото срещу Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г.

Обвинителният акт срещу Йоан бе внесен през ноември 2017 г. от Софийската градска прокуратура. Матев трябва да отговаря пред съда за това, че е съзнавал какво върши и умишлено е умъртвил непълнолетния Георги Игнатов като му нанесъл един удар с нож. В резултата на това са били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Деянието е квалифицирано като извършено „по особено мъчителен начин“. Игнатов е изпитвал значителни по интензитет болки и е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него, уточниха тогава от прокуратурата.

През април Йоан Матев бе пуснат под домашен арест. Съдебният състав мотивира решението си с факта, че подсъдимият е задържан от 22 февруари 2017 година, което е повече от 3 години арест.

Малко след като Матев излезе на свобода, приятелите и близките на Георги Игнатов се събраха на протест пред Столичната съдебна палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша