Quantcast

Зам.-главният прокурор Даниела Машева: Няма основание за оставка на Иван Гешев

OFFNews Последна промяна на 13 юли 2020 в 10:49 3704 8

Даниела Машева, заместник главен прокурор

Към настоящия момент няма никакво основание да бъде искана оставката на главния прокурор Иван Гешев, заяви в сутрешния блок на БНТ Даниела Машева, зам.-главен прокурор.

"Прокуратурата не репресира президентската институция. Прокуратурата води досъдебни производства и разследвания във връзка с престъпления, извършени от лица. Въпросът, че тези лица са служители в президентската институция, по никакъв начин не би следвало да се третира, че те се ползват с имунитет само заради това, че те са служители в тази институция", коментира тя.

По думите ѝ задържането на Илиян Милушев и Пламен Узунов е по преценка на наблюдаващите прокурори. Наложило се е претърсване и изземване на доказателства, които са се намирали в сградата на Президентството.

"Тази сграда не се ползва с никакъв имунитет. Действията по претърсването и изземването е извършено с предварителна санкция и разрешение на българския съд. Българският съд е счел, че това е законосъобразно и по образуваните досъдебни производство има достатъчно доказателствен материал, за да се извърши това наказателно-процесуално действие", заяви Даниела Машева.

Според нея прокуратурата не действа избирателно и има абсолютно еднакъв подход по отношение на всички лица, които са извършили престъпление.

"Главният прокурор не е безконтролен. Той се отчита ежегодно с доклад за дейността на прокуратурата, както пред Висшия съдебен съвет, така и пред Народното събрание. Такъв доклад съвсем наскоро беше приет от Народното събрание. По всяко време, по искане и на народните представители, а и по своя инициатива, може да предостави информация за дейността на прокуратурата", посочи Даниела Машева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

8

мнение от IP

13.07 2020 в 13:32

Има и други ценни бисери: "Πpeдaвaнитe инфopмaции oт БTA, cпopeд Cпeциaлизиpaнaтa пpoĸypaтypa, цeлят дa нaбaвят oблaгa зa Πлaмeн Бoбoĸoв – cвoeвpмeнeннoтo мy инфopмиpaнe зa cлyчвaщoтo ce в Либия и Уĸpaйнa."

1810

7

Пенчо бре

13.07 2020 в 13:23

Тази е друга, но й е като ментална близначка, двуяйчна!

"Атакуван е бил сървърът на фирма "Поливни системи", която се намира в близост до парламента и да се активират поливните устройства в момент, в който преминават кортежи с официални лица или гости на парламента, което щяло да доведе до смут и да засегне националната сигурност, като създавайки такава нестабилност тя води след себе си и такава на политическата система." Това обяви прокурор Евгения Станкова на брифинг в Специализираната прокуратура."

П.П. Не мога да не го повторя, заради уникалността на такова ... хм... мислене! Националната сигурност отколе вълнува прокуратурата!

8691

6

Емил Станоев

13.07 2020 в 13:06

Не беше ли тая с хакнатите Пръскачки ?? Там явно ги избират вече по тъпота и ако не е достатъчно тъпа я пращат на курс.

1810

5

Пенчо бре

13.07 2020 в 12:47

"Главният прокурор не е безконтролен. Той се отчита ежегодно с доклад за дейността на прокуратурата, както пред Висшия съдебен съвет, така и пред Народното събрание."

Едните го посочиха, другите го избраха. Т.е. родиха го. Все едно да не си го обичкат мама и тате.
Не забравям, че и Радев го "подписа", но сега си носи кръста. Три пъти мери и веднаж режи. Режи, а не подписвай! Казано си е!

3109

4

Azarael

13.07 2020 в 12:35

Ами г-жо как няма да защищаваш своя изперкал работодател,
след като много добре знаеш че ако си отиде той, ще трябва
и ти да си отидеш с него:
И да се простиш с многохилядната си заплата и изключителните си привилегии и връзки !

8362

3

Хуан

13.07 2020 в 12:15

Ми те за това хората искат оставка на всички ви, ма госпожа! И на главния прокурор, и на правителството, искат и предсрочни избори, и съдебна реформа. Щото всички сте една мафия, която си се отчита (явно и финансово, ако съдим по случая с осемте джуджета) един на друг. Играете си на "Недосегаемите", ама вместо да сте Елиът Нес, сте Ал Капоне. И разбира се, че действате избирателно, да не повтарям мнение от IP.

13409

2

мнение от IP

13.07 2020 в 11:29

Брилянтно описание на фасадната "правова" държава, в която живеем. Можем да продължим това с "Пеевски е просто депутат", "Доган е просто бизнесмен", "Корупцията е усещане", "Публикуваме чатове заради обществения интерес" ", и т.н. до безкрай. Само да кажа, че да прочетеш "доклад" пред безмълвни депутати не е означава, че има контрол.

13355

1

aviatora

13.07 2020 в 11:16

Ти си представи имотнта декларация публично, за да видим с какво разполагаш!!!