Законът допуска да не се плащат глоби

OFFNews 04 май 2015 в 08:37 4789 0

Снимка Нова телевизия

"Законът допуска неплащането на глоби, защото той е от 1969 г. Народните представители го пазят като свещена крава и не искат да облекчат процедурите за плащане на глоби. Така всяка втора глоба не се плаща и се получава натрупването – в момента е с милиони.” Това коментира Владо Тодоров от Българската асоциация на застрахованите при катастрофи пред Нова телевизия. 

Според него регистрационният режим трябва да излезе от МВР, защото това е единственият начин да се спрат корупционни схеми, допълни Тодоров. 

"В КАТ-Пловдив имаше много разкрити корупционни схеми. От дълго време се говори, че регистрацията на автомобили трябва да излезе извън полицията. Във всички нормални държави това се прави в общините. Много по-бързо е и ефективно. Има някакви идеи в тази посока.”

Той коментира и случая от Пловдив, при който полицай е посъветвал шофьор, убил човек на пешеходна пътека, да прехвърли вината на друг. В края на миналата година 84-годишният Петко Петков умира след като е блъснат на пешеходна пътека в Пловдив. Синът на жертвата - Красимир в продължение на няколко месеца се опитва да разбере кой е убиецът на баща му. Оказва се, че това е Иван Сарафски. В документа, с който разполага Красимир обаче това име не фигурира. Като участник в ПТП-то е посочен друг човек - 32-годишният Борислав Ташев, който дори не е присъствал на катастрофата, но пък се е съгласил да поеме вината.  

"За 10 години това е вторият случай, при който има съмнение за размяна на виновен. Първоначално те са се разменили, но не са имали информация, че човекът е починал. След като това е станало ясно и е започнало разследване за убийство, мъжът, поел вината, се отказва и нещата започват да се разплитат”, поясни Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови