ВСС отстрани от длъжност следователката, пила пред входа на блок и нападнала полицай

OFFNews 03 юни 2020 в 16:08 2422 0

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани временно от длъжност, докато тече разследването срещу нея, обвинената в хулиганство следователка от столичното следствие Надежда Куюмджиева. До приключването на случая тя няма да може да работи като следовател.

На 21 май Софийската градска прокуратура (СГП) е привлякла към наказателна отговорност следователката в Следствения отдел към СГП за нападение над полицаи.

Ден по-рано дежурен автопатрул бил изпратен на ул. „Пловдив“ в столицата заради сигнал за група хора, които нарушават обществения ред пред входа на жилищен блок. Шумната компания употребявала алкохол под звуците на силна музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца.

Служителите на реда обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред. Следователката Куюмджиева обаче игнорирала разпорежданията на полицейските служители, държала се арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. Полицаите поискали документите на събралите се хора, а следователката се нахвърлила с обидни думи към тях. Тя не спряла дотук, а започнала да удря полицаите. За да я усмирят, те й сложили белезници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови