ВСС направи една от "гнилите ябълки" върховен прокурор

ОFFNews 15 юни 2016 в 19:53 10062 4

Боряна Бецова.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши без дебат да повиши днес колежката си Боряна Бецова в ранг на върховен прокурор, съобщи "Медиапул".

Това ще ѝ даде възможност да се кандидатира за пост във високите етажи на прокуратурата.

Бецова, която е част от Софийската градска прокуратура, нашумя с това, че води т.нар. дела "ДПС". Тя беше човекът, който водеше проверката срещу Делян Пеевски по сигнал на "Протестна мрежа". Накрая на проверката се окажа, че политикът е чист.

Следващите две дела, които тя пое, бяха срещу Христо Данов и Христо Бисеров.

Прокурорката нашумя и с това, че преди време посланикът на Франция, Ксавие Лапер дьо Кабан, запита в социалните мрежи: "Боряна Бецова каква ябълка е?", намеквайки, че тя е част от станалите известни като "гнили ябълки" корумпирани прокурори.

След това тогавашният правосъден министър Христо Иванов поиска срещу нея да започне дисциплинарно производство заради прекратената по давност проверка срещу бившия министър на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски" - Иван Данов. 

ВСС обаче отказа да направи такова нещо.

"Прокурор Бецова не е толкова черна, колкото си мислите. Ако не защитя всичките си прокурори, по-добре да си тръгна, но ще ви доставя удоволствие и няма да го направя. Нямаше да бъде толкова емоционален, ако прокурор Бецова не беше днес в съдебната зала. На ваше място бих се срамувал от това, което съм направил", каза главният прокурор тогава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews