Внучката на актрисата Виолета Донева остава в ареста. Може да е опасна и за себе си

OFFNews 15 ноември 2022 в 12:02 2124 0

Виолета Донева

Снимка retro.bg

Виолета Донева през 70-те години.

Внучката на актрисата Виолета Донева Ивет Стайкова остава за постоянно в ареста за убийството на баба си, реши Апелативният съд в София, предаде БНТ.  

18-годишното момиче е привлечено като обвиняемо за това, че от 19:30 ч. на 19 октомври до 05:14 ч. на октомври в София умишлено е убило Донева чрез нанасяне на множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

На 27 октомври стана ясно, че актрисата е намерена мъртва в дома си. Бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков е била открита след сигнал. Вратата е била разбита от полицията.

Според съда има обосновано предположение, че Стайкова е извършила убийството. Освен това предвид дългогодишната употреба на високорискови наркотици, момичето има поведенчески изменения, суицидни мисли, което прави промяната на мярката ѝ за неотклонение недопустима на този етап, тъй като създава опасност тя да извърши друго престъпление и може да е опасна и за себе си.

Пред съда внучката на актрисата поиска промяна на мярката, защото иска да живее и да продължи образованието си. Тя допълни, че животът е пред нея.

Стайкова заяви, че "може да отиде при бивш приятел, при неговата майка, може и при своята, също и в сливенския (затвор - бел. ред.), защото там е интересно, а може да си живее и в следствения арест".

Предстои изготвяне на психиатрична експертиза. Определението на Софийския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието