Влошено здраве на Лютви Местан отложи за четвърти път делото за катастрофата с негово участие

OFFNews 11 юли 2023 в 11:40 1441 1

Местан

Снимка Архив

Лютви Местан

Неявяването в съда на Лютви Местан, като един от двамата подсъдими в дело за катастрофа край момчилградското село Загорско през 2019 г., при която загина 6-месечно бебе, отново стана за отлагане на заседанието, съобщи БТА. 

През февруари Лютви Местан бе приет по спешност в момчилградската болница с исхемичен мозъчен инсулт. По думите на съдия Георги Милушев пред съда той писмено е депозирал невъзможността да присъства, заради липсата на съществена промяна на здравословното му състояние. Приложил е амбулаторен и болничен лист до края на юли, като моли за отлагане за друга дата.

От близо година Местан се защитава сам в съдебния процес, защото съдът не дава възможност на адвокатите му - Менко Менков и Нацко Дойчев, да изпълняват защитните си функции, и отсъствието му би нарушило правото му на защита. От февруари досега това е четвърто поредно заседание по делото, на което той не се явява заради здравословното си състояние.

Освен Местан, в съдебната зала отново не се явиха вещите лица, изготвили последно поисканите допълнителни изчисления по автотехническата експертиза. Изчисленията на поредно заседание не могат да бъдат разгледани в залата заради отлагане на делото. Не се яви и единият от адвокатите на частното обвинение. В залата бяха единствено вторият обвиняем – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, както и прокурор Георгиева в качеството ѝ на държавен обвинител.

Следващо заседание по делото бе насрочено за 8 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!