В прокуратурата от вчера даряват кръвна плазма, от днес - пари за апарат за нея

OFFNews 12 ноември 2020 в 11:17 1449 0

Главният прокурор Иван Гешев подкрепя инициативата на Асоциация на прокурорите в България и Камара на следователите за организиране на спешна дарителска кампания за закупуване на апарат за плазмофереза. 

Това съобщиха прокуратурата, като цитират обръщение на Гешев към прокурори, следователи и съдебни служители. 

Със закупуването на устройството ще бъде подпомогнато дарението на плазма, нужна за спасяването на живота на пациенти с тежко протичаваща инфекция от COVID-19.

Още в началото на пандемията, много прокурори, следователи и съдебни служители, се включиха в благотворителите кампании по кръводаряване и събирането на парични средства, с които бяха подпомогнати медици и лечебни заведения, ангажирани с лечението на коронавируса. С увеличаването на заболелите, наш дълг е отново да подкрепим нуждаещите се. Този път можем да го направим като дарим средства за да се подпомогне навременното животоспасяващо преливане на рековалесцентна плазма, особено когато расте и броя на желаещите да дарят съдържаща антитела плазма, се казва в обръщението. 

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на ПРБ също ще се включат в спешното набиране на необходимите средства за закупуването на апарат за плазмофереза и неговото дарение на болница в нуждаещ се регион. 

От ръкводството на прокуратурата благодарят за "бързата реакция на магистратите, преболедували COVID-19, които вече откликнаха на призива за дарение на рековалесцентна плазма в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.  

Те бяха призовани да даряват плазма вчера. 

Дарителска сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

IBAN: BG33UNCR70001524198694

BIC: UNCRBGSF

Титуляр : Камара на следователите

Основание: Дарение за апарат за плазмофереза  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!