Условна присъда за полицай, изнудвал момиче с глоби, сваляне на регистрационните номера и заключване в РПУ

OFFNews 07 февруари 2023 в 17:07 5454 1

СДВР

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Взел й 230 лева

Пътен полицай получи условна присъда и забрана да заема държавна длъжност в системата на МВР за срок от 3 години, след като е изнудвал момиче, че ще я глоби с хиляди левове, че ще й свали регистрационните табели и, че ще я заключи в полицейско управление. 

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че по искане на държавното обвинение полицаят К.Г. е признат за виновен, като наложеното от Софийски градски съд наказание е лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок, глоба от 2000 лв. и лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР за срок от 3 години.

Не става ясно дали мъжът ще може да заеме държавна длъжност към друго ведомство.

На 1 ноември 2019 г. между 3 и 4 ч. в София К.Г. поискал и взел от шофьорката 230 лв., за да не извърши извърши проверка на автомобила, да не състави необходимата документация и да не уведоми дежурния в съответното районно управление.

Парите били поискани чрез изнудване, тъй като пътният полицай заплашил момичето, че я грози глоба от 2000 лв., тъй като е млад шофьор и след 22 ч. не може да шофира без придружител, че ще бъдат свалени регистрационните номера на автомобила, който шофира и че ще я заключат в районното полицейско управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!