Ученикът, хванат да превозва мигранти, остава в ареста за постоянно

OFFNews 09 март 2023 в 14:12 1502 3

мигранти

Снимка Getty images

Съдът прецени, че престъплението е от голяма обществена значимост.

Ученикът, който бе хванат да превозва нелегални афганистанци, остава за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Стара Загора, като потвърди определението на Районния съд в града, съобщиха магистратите.

18-годишният С. С. бе задържан на 196-ия километър на автомагистрала "Тракия" в землището на Стара Загора. Тийнейджърът е използвал товарен "Ивеко".

Историята започнала, след като с него се свързал мъж, който му предложил да превози мигрантите срещу 10 000 лв. Посоката била Карнобат - границата със Сърбия. Ученикът се полакомил и на 26 февруари се срещнал с каналджията. Дали му буса на друг човек.

Афганистанците се договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България в Сърбия срещу около 3000 евро или 3500 долара на човек. Част от мигрантите си платили предварително. Стигнали до граничната ограда с водачите си, прескочили със стълба и влезли в България през нощта. Вървели пеша три-четири дни и на 27 февруари стигнали до село Крумово градище, общ. Карнобат, където към тях се присъединили и други мигранти, така че станали общо 57 души.

Окръжните магистрати са приели направения извод, че е налице реална опасност С. С. да се укрие или да извърши друго престъпление. Макар той да е с чисто съдебно минало, да има постоянно местоживеене и все още да учи, извършеното от него деяние разкрива изключително висока степен на обществена опасност, тъй като е подпомогнал голям брой чужденци – 57 афганистански граждани, да преминават през страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България и то по начин, поставящ в опасност живота и здравето им, заключават магистратите при налагане на тежкото наказание.

Определението на Окръжния съд в Стара Загора е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

09.03 2023 в 18:54

dolivo
Онзи с 20 хил. гаранция е заподозрян и невинен до доказване на противното. Този е хванат в крачка на местопрестъплението. Правиш ли разлика?

22548

2

dolivo

09.03 2023 в 18:28

драконова мярка

а оня за милиони дето крал, 20000 хилки и вкъщи

585

1

Stoyancho

09.03 2023 в 14:51

докъде се стигна........ и децата да изкарват пари от мигранти, вместо да залягат над учебниците.
повече бой за този и да му дойде ъкъл в главата
 
X

Да помогнем на украинските деца!