Три съдилища уважиха искането на КПКОНПИ за конфискация на имущество на Бирмата и синовете му

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2020 в 12:38 2180 0

Три окръжни съдилища уважиха искания на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за налагане на обезпечителни мерки по отношение на имущество, принадлежащо на Евлоги Станоев - Голямата Бирма, и синовете му Антон Станоев - Бирмата, и Георги Станоев. Тримата са обвинени от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол и за пране на пари.

Четири запора на дружествени дялове на стойност 507 894 лв. са допуснати от Бургаския окръжен съд като обезпечение на имущество, което подлежи на отнемане, на Евлоги Станоев. Те са от фирмите „Еста Трейд“ ЕООД, „Съни Естейст“ ЕООД, „Дрийм 2007“ ЕООД и „Скалата – 04“ ЕООД.

Окръжният съд в Благоевград е допуснал запори върху дружествени дялове и възбрани върху сгради на обща стойност 209 455 лв. по отношение на Антон Станоев. Дружествените дялове са на „Веджитейбълс“ ЕООД, „Джи Пи Груп – 2010“ ЕООД, „Фишленд България“ ЕООД, а сградите са един апартамент в Разлог, две летни вили и етаж от административна сграда в с. Студена, общ. Свиленград, както и имоти с предназначение за земеделски нужди в общините Свиленград и Брезово. Наложени са запори и върху четири леки автомобила.

Софийският градски съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Георги Станоев. Наложен е запор на дружествени дялове на фирма „Гес 2010“ ЕООД и възбрана върху поземлен имот в с. Панчарево, Столична община.

По отношение на Евлоги Станоев и Георги Станоев са допуснати и възбрани върху недвижими имоти в Несебър, както и запор на лек автомобил „Порше Кайен“.

Всички запори и възбрани са вписани в съответните служби по вписванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X