Тялото на починалата жена от Враца ще бъде ексхумирано

След аутопсията ще бъде изготвена съдебномедицинска експертиза за причините за смъртта

OFFNews 02 февруари 2022 в 11:48 13693 1

Тялото на починалата пред регистратурата на спешното отделение на болницата във Враца жена ще бъде ексхумирано и ще бъде направена аутопсия, за да се изготви съдебномедицинска експертиза за причината, довела до летален край, съобщиха от прокуратурата. 

Вчера Окръжната прокуратура в града се самосезира по случая и образува досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. Разпитани са били свидетели, сред които и близките на починалата. Иззета е медицинската документация по случая от МБАЛ "Христо Ботев" - Враца.

Предстои в кратки срокове да бъдат разпитани нови свидетели, в т.ч. длъжностни лица. Иззетите видеозаписи от спешното отделение на болницата ще се приобщят към доказателствения материал по делото. Изискана е документация за трудови договори и длъжностни характеристики на служители, вкл. вътрешни правилници и задължения на съответните медицински лица в лечебното заведение.

Събира се допълнителна медицинска документация за здравния статус на 43-годишната жена, която почина пред очите на детето си и го остави кръгъл сирак. Предстои детайлен анализ на всички данни, получени от Центъра за спешна медицинска помощ – Враца, както и на приети, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112. Очаква се писмена информация от Изпълнителна агенция „Медицински одит“ РЗОК - Враца за констатираното по случая, съобщават още от прокуратурата.

Въз основа на получената информация в хода на досъдебното производство ще се предприемат допълнителни действия от страна на разследващите органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

02.02 2022 в 12:16

Ако не беше заснет случая, дали щеше да се самосезира прокуратурата? Не, разбира се! Да не са ясновидци.

Значи, всеки от нас, трябва да е бдителен и да информира обществото за безобразия, на които е свидетел!
Швейцарците го правят отдавна и не защото са клюкари, а защото са будни граждани!