След скандал Цацаров напусна ВСС с тръшкане на врата

OFFNews 23 юни 2016 в 12:31 8425 11

След скандал Цацаров напусна ВСС с тръшкане на врата

След скандал на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), главният прокурор Сотир Цацаров оттегли предложението си за увеличаване на бюджета и броя на магистратите в пограничните съдилища и прокуратури и напусна заседанието на Съвета.

Преди дни той направи предложение на пленума на ВСС за отпускане на допълнителни средства за работата на магистратите, които са натоварени заради бежанския натиск по границата. Той поиска работна група да направи анализ на натоварването на тези райони и предложението му беше внесено днес като извънредна точка в дневния ред на ВСС.

Соня Найденова обаче се противопостави на това предложение с мотива, че създаването на работна група не е необходимо. Тя изрази мнение, че всяка съдийската и прокурорската колегия в Съвета трябва по отделно да взема своите решения. 

Тя цитира данни, според които през първото тримесечие на тази година мигрантският поток е намалял с 20 на сто.

След казаното от Найденова, Цацаров реагира с думите, че проблемът "не е съдийската, прокурорската колегия, проблемът Ви е, че предложението е направено от мен и касае съдилищата". Според него изказването на Найденова  е свързано с личен мотив "защото имате лични семейни причини за това, защото трябва да развиете тезата, че главният прокурор се намесва в работата на съдилищата."

След тези думи Цацаров напусна заседанието на съвета като тръшна вратата след себе си, а преди това заяви, че оттегля предложението си.

Найденова реагира със съжаление, че Цацаров "прехвърля лични антипатии". На свой ред колегата ѝ Калин Калпакчиев я защити с думите, че поведението на Цацаров е неприемливо и не може да си позволи такова лично отношение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

10

Лопе де Вега

23.06 2016 в 16:32

Mia bella Blonduella, ми верно не съм прафф. Имам скромен опит с дворците - само съм разглеждал някои. Просто съм обезпокоен да не се подлъжете и да се подхлъзнете по наклонената плоскост надолу, защото, както знаете, тя (плоскостта, де) има едно направление, но две посоки. Това с моралния уют ме успокои. Колкото до прокуроро - да яде пасти.

С най- добри чувства
Ваш Л. де В.

Поздрав!

12044

9

Hristo Trendafilov

23.06 2016 в 16:27

Абе да не лопа много тия врати и да не се ядосва толкова, че да не земе го тресне някой инфаркт. После Пееф къде ще му търси заместник....

29217

7

Лопе де Вега

23.06 2016 в 15:42

На си ти парцалките, защото си играеш с ... на Гошко. Мойто семейство мрази твойто! А двете заедно мразим България.

Поздрав!

21668

5

Руслан

23.06 2016 в 14:38

Не случихме на главен обвинител. Една инфалтилност лъха от всичките му изяви и интервюта.

29585

4

Izalina

23.06 2016 в 13:06

Ако не е имало на края "Сърдя ти се!", начи не е битов инцидент! Какво е това?