След мелето в 'Бикини': Този бой не е бой – паднал болен зъб е

Разследването за боя в бар „Бикини“ е пред провал, заради промяна в показанията на основни свидетели

OFFNews - Бургас 29 ноември 2017 в 18:12 19301 2

Разледването за масовия бой в созополскиия бар „Бикини“ в края на юли е възможно да се провали, а обвиненията на петимата задържани за него да бъдат свалени. Причината е, че основните свидетели и пострадали, са променили напълно показанията си, научи OFFNews от източници, близки до разследването.

Тримата основни свидетели вече твърдят, че е имало бутане и бой, но не петимата задържани и обвинени са причинителите му. Имало 10 – 12 души, които са участвали, но кои са те – не е ясно. Промяната при показанията се е случило при очната ставка по време на разследването.

Най-атрактивна е новата история на един от охранителите. След като първоначално е твърдял, че е ударен и му е избит зъб, в последствие е размислил. Оказало се, че зъбът му бил болен, а точно същата вечер, по време на инцидента, той се спънал, паднал и зъбът сам се откъртил.

Идентичността на нападателите не може да бъде доказана и чрез видеоклипа, разпространен светкавично, след боя, в социалните мрежи. Твърдението и на двете технически експертизи било, че лицата не били годни за разпознаване.

Обвинението е преквалифицирано в по-леката форма на хулиганство, защото свидетелските показания са променени и в тази част, групата от обвинените не били въоръжени, въпреки първоначалните твърдения за мачете, електрошок и пистолет.

Към момента Георги Недялков, Красимир Апостолов, Димитър Харалампиев – Рочата, Георги Джендов и Пламен Русев са с мерки парична гаранция. Разследването е приключило, но вероятно обвиненията в такъв случай ще бъдат свалени, след промяната на свидетелските показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

2

Перко

30.11 2017 в 18:01

Юли станал боя те още го разследват. Страхотна система :) По света вече щяха да са си изтърпели половината наказание ...

8931

1

AnderXale

30.11 2017 в 06:53

Такива дела би трябвало да се прикючват по бързата процедура за няколко дни. Но за пореден път нашата съдебна система доказва, че сме много далече от ЕС! Сега да дойдат Лопез и Юнкер лично да обяснят къде го видяха големия напредък, защото по мое мнение нищо не се е променило от 90' до сега. Или ако има промяна, то тя не е в положителен план. И как да е, когато сикаджия е начело на държавата!?!
 
X

Да помогнем на украинските деца!