Мутрите в Созопол крещели "Лягай на колене", докато раздавали правосъдие

OFFNews 24 юли 2017 в 11:31 30124 4

Мутрите в Созопол крещели

С викове: "Чуваш ли какво ти казвам, лягай на колене, лягай на колене“, биячите от созополския чалга бар "Бикини" респектирали охраната на заведението, докато нанасяли удари.

Това става ясно от съобщение на Районната прокуратура в Бургас, която е повдигнала обвинения за извършени хулигански действия и на петимата задържани - Димитър Х., Георги Д., Пламен Р., Красимир А. и Георги Н.

От прокуратурата не потвърждават информацията от свидетели, че наказателната бригада била въоръжена.

На 23 юли 2017 г. под надзора на Районна прокуратура Бургас в РУП Созопол е започнало разследване по досъдебно производство срещу виновните лица, за това, че на същата дата около 01.30ч. в бар „Бикини“ в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – блъскали, нанасяли удари с крака и юмруци по тялото и лицето на охранител и управителя на заведението Христо Бърдуков.  

При проведеното разследване са установени извършителите на деянието – Георги Д. на 38г.; Красимир А. на 32г.; Димитър Х. на 29г., Георги Н. на 29г. и Пламен Р. на 30г. – и петимата от гр.Бургас, уточняват от прокуратурата.

С постановление от 23.07.2017г. е повдигнато и предявено обвинение срещу Димитър Х. за осъществен престъпен състав по чл.325  ал.ІV вр. с ал.ІІ вр. с ал.І  вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, извършено в условието на повторност/, срещу Георги Д. за престъпления по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І /закана с убийство/ от НК; срещу Пламен Р. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/; срещу Георги Н. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/ и срещу Красимир А. за престъпление по чл.325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК /хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм/.

За престъплението, в което е обвинен Димитър Х., е предвидено наказание от 1 година до 5 години „лишаване от свобода“. За престъплението по чл. 325 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г., а за престъплението по чл.144 ал.ІІІ вр. с ал.І от НК - „лишаване от свобода“ до 6 години.

Предвид особената дързост на извършените престъпления, времето, начина, мястото, използваните средства, броят на съучастниците и възможността обвиняемите да окажат физическо и психическо въздействие върху свидетели по делото, за всички обвиняеми Районна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72ч.

Утре, на 25.07.2017г. наблюдаващият прокурор ще внесе искане в РС-Бургас за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за петимата обвиняеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

24.07 2017 в 13:56

Лягай на колене, че ша гръмна с тва мачете ......

13507

3

Хайде стига превземки.
Според прокуратурата това бой ли е?
Те само си играят.