Сидеров осъден за 4-ти път, ще работи 100 часа принудително

OFFNews 23 март 2016 в 12:22 4755 17

Снимка Архив

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров бе осъден на 100 часа общественополезен труд от СГС за скандала "Извини се бе". Какво точно ще върши той ще решава пробационният му служител. 

Волен Сидеров се изправи пред съда днес по четвърто обвинение за хулиганство, извършено пред сградата на парламента на 21 май 2013 г., когато нападна журналист от телевизия СКАТ. 

По днешните обвинения - второто за лека телесна повреда, Сидеров ще трябва да работи в полза на обществото 100 часа за период от година, за да се превъзпита. Сидеров поиска да чисти паметници, но съдията уточни, че работата му ще зависи от това какви свободни места предлага пробационната служба, като се имат предвид уменията на осъдените. 

Вчера Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени на пробация и удръжка на една четвърт от заплатите им за инцидента пред клекшопа на бул.”Раковски” в столицата. Преди седмица Софийският градски съд одобри споразумението между лидера на „Атака“ и прокуратурата по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, както и това за случая в Батак, когато той нападна журналист. По първия случай Сидеров получи девет месеца пробация, а за втория – осем месеца. Също така 13% от заплатата му ще отива в полза на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!