Швейцарският бизнесмен Удо Ланге е отровен с хлороформ

OFFNews 16 август 2022 в 16:27 5399 2

белезници

Снимка Архив

Арест

Причината за смъртта на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е интоксикация с хлороформ, стана ясно на заседанието на Окръжния съд в Перник. Съдът гледа мярката за неотклонение на задържания за убийството на Ланге в пернишкото село Кладница Борислав Панев.

Прокуратурата настоява за постоянния му арест. Обвиняемият отрича да е извършвал престъплението и поиска да бъде освободен.

Адвокатката му пледира, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге, съпруга на убития бизнесмен. Те били дадени на 14 август, след като Елизабет е била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни на показанията, дадени от нея на 12 август, ден след убийството на Удо Ланге, съобщи БНТ.

Прокуратурата подкрепи искането си с факта, че според доказателствата именно Борислав Панев умишлено е убил Удо Ланге. В дома на Панев са били намерени доказателства за съпричастността му към престъплението. Притежавал и боеприпаси, за които нямал разрешение. Панев вече е осъждан за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери.

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта на Удо Ланге е отравяне с хлороформ. Съдът остави обвиняемия Панев в ареста.

Според разследващите 57-годишният Борислав Панев е близък на семейството и има лични и професионални отношения със съпругата на жертвата Елизабет Ланге. От няколко години той е работил за семейния бизнес на Ланге, свързан с двете пекарни на семейството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

16.08 2022 в 22:28

трагедия тип турски сериал направо
грозно престъпление